Sváteční omeleta frtalja

11. 07 2011 | 10.35

Vipavská frtalja

Luxusní omeleta k sváteční snídani

IMG_3566

Suroviny:

vejce, sůl, olej

klobása, sýr, bylinky

Ideální by samozřejmě bylo, kdybychom měli originální suroviny ze  Vipavské doliny - sušenou šunku pršut a sýry, které zrají v jeskyních slovinského krasu, a čerstvé bylinky. Slovinská kuchyně se vyznačuje totiž tím, že používá kvalitní domácí suroviny, v tom je její kouzlo.

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Vajíčka rozkvedláme v hrnku se solí a přidáme nadrobno nakrájenou klobásku nebo šunku, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky (meduňka, bazalka, fenykl), na pánvi osmažíme a podáváme s čerstvou zeleninou.

 

Z Pohádkové kuchařky