Rychlá bramboračka

18. 03 2015 | 13.17

Po hodně dlouhé době (po 2 letech!) přidávám další z receptů pro studenty. Jelikož jsem od září přestala ze zdravotních důvodů chodit do menzy a vařím si obědy i večeře, vyzkoušela jsem spoustu rychlých, jednoduchých, levných a (většinou) zdravých jídel. Takže se tady teď recepty budou asi objevovat častěji.

A teď už k dnešnímu receptu na rychlou bramboračku (doba přípravy 30 minut).

 

Suroviny:
(2 porce)

- 3 středně velké brambory

- kousek másla

- 1 hrnek mražené polévkové zeleniny

- 1 vejce

- lžička kmínu

- pepř

- kostka Masoxu (chcete-li zdravější variantu, můžete samozřejmě použít BIO bujón)

- 1 až 2 lžičky sušené majoránky

- (špetka granulovaného česneku) - píšu to do závorky, protože hodně lidí granulovaný česnek moc nemusí

 

Zeleninu opražte na másle, přidejte brambory nakrájené na kostičky, dolijte vodou a nasypte kmín. Až polévka začne vařit, přidejte Masox, mírně snižte teplotu a vařte do změknutí brambor. Potom přidejte pepř, granulovaný česnek a majoránku. Nakonec za stálého míchání pomalu nalijte rozšlehané vejce. Minutu povařte a polévka je hotová.

Nemusí se ani zahušťovat, protože se krásně zahustí tou zeleninou a vejcem. Nemusí se ani moc dosolovat, protože Masox je slaný dost.

 

Dobrou chuť!