Po hodně dlouhé době (po 2 letech!) přidávám další z receptů pro studenty. Jelikož jsem od září přestala ze zdravotních důvodů chodit do menzy a vařím si obědy i večeře, vyzkoušela jsem spoustu rychlých, jednoduchých, levných a (většinou) zdravých jídel. Takže se tady teď recepty budou asi objevovat častěji.
A teď už k dnešnímu receptu na rychlou bramboračku (doba přípravy 30 minut).
Suroviny:
(2 porce)
- 3 středně velké brambory
- kousek másla
- 1 hrnek mražené polévkové zeleniny
- 1 vejce
- lžička kmínu
- pepř
- kostka Masoxu (chcete-li zdravější variantu, můžete samozřejmě použít BIO bujón)
- 1 až 2 lžičky sušené majoránky
- (špetka granulovaného česneku) - píšu to do závorky, protože hodně lidí granulovaný česnek moc nemusí
Zeleninu opražte na másle, přidejte brambory nakrájené na kostičky, dolijte vodou a nasypte kmín. Až polévka začne vařit, přidejte Masox, mírně snižte teplotu a vařte do změknutí brambor. Potom přidejte pepř, granulovaný česnek a majoránku. Nakonec za stálého míchání pomalu nalijte rozšlehané vejce. Minutu povařte a polévka je hotová.
Nemusí se ani zahušťovat, protože se krásně zahustí tou zeleninou a vejcem. Nemusí se ani moc dosolovat, protože Masox je slaný dost.
Dobrou chuť!