Suroviny:
(2 porce)
- 1 menší cibule
- kousek másla
- plechovka krájených rajčat
- olivy
- sůl
- pepř
- sušená nebo čerstvá bazalka
- špagety (doporučuju celozrnné)
+ papír na pečení
V kastrůlku uvařte špagety, ale nechte je malinko nedovařené, aby mohly "dojít" v troubě. Zatím si vedle na pánvičce osmažte cibulku na másle. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a nechte prohřát (pokud použijete čerstvá rajčata místo těch z plechovky, nechte je podusit asi 20 minut). Přidejte bazalku a olivy a odstavte. Sceďte špagety a promíchejte je s omáčkou.
Připravte si 4 čtverce pečícího papíru (na 2 porce), asi 30x30 cm. Na každý balíček použijte dva tyto čtverce dané přes sebe, aby se balíčky nepromáčely omáčkou. Doprostřed obou dvouvrstvých čtverců rozdělte špagety s omáčkou, rohy papíru dejte k sobě, pořádně smáčkněte a zatočte, aby se balíčky moc nerozevíraly (viz obrázek). Pečte asi 10-15 minut na 200 stupňů.
sledujete ten výtvarný talent? :D
Dobrou chuť!