Pizza tyčinky

14. 12 2015 | 17.29

Hospodyňkou jsem se nenarodila. Byt po většinu času připomíná Hirošimu po výbuchu atomovky a kuchyni se vyhýbám jako čert kříži. Přesto každý občas potřebuje oslnit něčím vlastoručně upečeným. V těchto situacích se obracím na stálice jako jsou pizza tyčinky - úžasně snadná, rychlá a zároveň dostatečně reprezentativní pochutina nejen na předvánoční večírky.

Na pizza tyčinky potřebujete 500-600 g listového těsta, rajčatovou pasatu (cca 350-400 g), vajíčko na potření, stroužek česneku, bazalku a další koření dle libosti. Lenoši si koupí těsto již vyválené, čímž se celý proces ještě zjednodušuje.

y

V misce smíchejte pasírovaná rajčata s větším množstvím koření - jako základ používám bazalku, ale přisypala jsem i trochu majoránky a oregana. Rozumně osolte a případně přidejte nadrcený česnek.

Směsku v tenké vrstvě rovnoměrně rozprostřete po rozváleném těstě a poté nakrájejte na menší obdélníky (cca 12 x 5 cm).

y  y

Obdélníčky smotejte do tvaru mašliček a naskládejte na pečící papír. Můžete potřít rozšlehaným vajíčkem. Doba pečení se liší trouba od trouby (ta moje peče dost pofidérně, tak v ní tyčinky trávily při 180°C cca hodinu).

y  y

Posledním bodem je tvářit se, jak pracnou dobrotu jste pro blaho ostatních stvořili. Kolegům z práce tyčinky chutnaly, tak věřím, že budou i vám ;).

y