Ingredience:
- 1 hrncek cukr krupice
- 1/4 másla
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 hrnky předem vypeckovaných švestek
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 hrnek mléka
Postup:
Máslo si rozehřejeme a promícháme ho společně s moukou a krupicovým cukrem. Poté si cca jeden hrnek této směsi odebereme na drobenku a do zbytku těsta postupně přimícháme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek a hrnek mléka. Těsto by mělo být mírně tekuté, a tak mouku nebo mléko přidávejte podle potřeby. Uvedené množství by mělo ale odpovídat. Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysapaný pekáč, můžete použít i pečící papír pokud se vám nebude chtít patlat s vymazáváním a vysypáváním pekáče. Množství by mělo vystačit na klasický pekáč. Dále vezmeme vypeckované švestky rozdělené na polovinu a vnitřní stranou vzhůru je postupně vyskládáme na těsto.
Ze zbytku směsi krupicového cukru, polohrubé mouky a másla, kterou jsme si už na začátku odebrali na drobenku vmícháme cca jednu lžičku a půl skořice a posypeme takto připravenou drobenkou celý koláč. Tu skořici nemusíte používat, ale sama říkám, že takhle je koláč mnohem lepší.
Poté už jen koláč pečeme na 170° dokus nezíská zlatavou barvu.
Zdroj: http://damn-girl.pise.cz/713-svestkovy-kolac-se-skoricovou-drobenkou.html