Dneska to bude recept pro všechny, kteří milujou hermelín, stejně jako já a už je nebaví ten smažený v trojobalu. Musím říct, že mně samotné tahle verze strašně moc zachutnala a na tu smaženou klasiku si snad už ani nevzpomenu. Mohla bych se tím cpát pořád! :-D Navíc se jedná o naprosto jednoduchý recept a do cca 30 min. sedíte u stolu s teplým jídlem.
Suroviny:
- hermelín
- troška oleje
- troška grilovacího koření
- brusinky
Postup:
Jde o to, kolik těch hermelínů budete dělat, takže vždycky budete potřebovat jiné množství. Smíchám si tedy tu trošku oleje s grilovacím kořením v poměru, aby mi tato směs udělala takovou řidší kašička. Tou potřu ze všech stran hermelín a zabalím ho do dvou vrstev alobalu. Já peču v remosce, kde si teplotu nemůžu nastavit, ale troubu je třeba předehřát na cca 180°C. Hermelín poté peču cca 25 min. Jako přílohu doporučuji vařené brambory a na doplnění brusinky, ve které pak hermelín namáčím, protože se brusinková chuť k tomuto jídlu úžasně hodí.