Dneska nebudeme péct, ale budeme vařit. Podělím se s váma o recept na jídlo zvané chilli con carne, které mám opravdu moc ráda a dá se konzumovat hned v několika variantách. Můžete jej konzumovat s rýží (tak to mám nejraději), s chlebem, ale také v tortillách. Myslím, že to bude to pravé pro ty, kteří mají rádi mleté maso a ještě k tomu pálivé :D.
Předem říkám, že já to vařím pro celou rodinu, ale dávky včeho můžete snížit samozřejmě podle toho pro kolik lidí vaříte :).
Suroviny:
1 kg hovězího mletého masa
1 konzerva slané nakládané kukuřice
1 konzerva nakládaných červených fazolí
1 středně velká cibule
1 konzerva loupaných rajčat
1 chilli papričky/chilli pasta (já používám pastu)
sůl
pepř
trošku oleje
3 stroužky česneku
Postup:
Ve velké pánvi typu wok/hrnci si necháme zpěnit cibuli, kterou jsme předem nakrájeli na kostičky a poté přidáme hovězí mleté maso, které necháme prvně orestovat na silnějším plameni, aby se zatáhlo. Poté přidáme předloupané rajčata, okapanou cibuli a fazole. Dále přidáme rozdrcený česnek, osolíme, opepříme a přidáme chilli. Já dochucovala chilli pastou a dávala jsem pro začátek cca 2,5 lžičky. Vše důkladně promícháme a necháme dusit na mírném plameni cca 35 - 40 minut a v případš potřeby podlíváme vodou. Poté už nás čeká jen fáze dochucování, protože solení a přidávání chilli je dost individuální a každý především to chilli cítí jinak.
Po dochucení podáváme s chlebem, s uvařenou rýží nebo také můžeme touto masovou směsí naplnit tortilly.