Malinko náročnější recept vám vynaložené úsilí pak zase vrátí svou chutí :-)
A domácí je zkrátka domácí ;-)
Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-) Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
A proč "dřevorubecká"? Protože se z toho množství nají i parta dřevorubců ;-)