Dřevorubecká vařená sekaná

12. 08 2014 | 12.43

Malinko náročnější recept vám vynaložené úsilí pak zase vrátí svou chutí :-)

A domácí je zkrátka domácí ;-)

 DSCN5785v

 

Co potřebuješ:

 

  • 2 kg mletého vepřového masa
  • 1 kg dobrého kabanosu (i paprikového)
  • 5 natvrdo vařených vajec
  • 5 syrových vajec
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 1 lžička pokud možno čerstvě umletého pepře
  • 3 lžíce sekané plocholisté petrželky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • střívko na tlačenku

Jak na to:

Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.

Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-) Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.

Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.

Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.

A proč "dřevorubecká"? Protože se z toho množství nají i parta dřevorubců ;-)

DSCN5768