Pstruh v citronovo-bylinkové marinádě

16. 08 2014 | 10.15

Dobrá rybka patří k létu. Tak ji vyzkoušejte ;-)

DSCN5961

 

Co potřebuješ:

  • 4 porce rybích filetů (já měla pstruha s červeným masem)
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžičky čerstvého kopru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • bílý pepř, sůl, olivový olej, kousek másla

Jak na to:

Rybí maso marinujeme dvě hodiny v citronovo-bylinkovo-česnekové směsi. Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou stran mírně dočervena. V případě potřeby použijeme na grilování zbylý olej z marinády.

Na závěr na hotové porce položíme kousek studenéno másla a ozdobíme plátky citronu a bylinkami.

Tip:

Pstruha můžete nahradit i jiným rybím masem.Třeba tilápií, candátem, lososem atd.

DSCN5931

DSCN5961