9. 09 2014 | 14.32
Pikantní topinky s hermelínem určitě osloví "masomily" i vegetariány. Nebo ne? ;-)
 
 - 2 sýry typu heremelín (celkem 180 g)
- 1 červená úzká paprika
- 1 celé velké vejce 
 
-  3 lžičky Solamylu
 
-  2 lžičky sušeného česnneku
 
-  2 lžičky koření Čubrica
 
-  1 lžička Tandoori masala (není nutné, ale je dobré )
 
-  asi 10 stonků nati z jarní cibulky
 
-  1 lžička obyčejné hořčice
 
-  sůl, pepř
 
-  strouhanka, olej
 
-  případně trochu mléka
 
Hermelíny nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokud ještě nejsou vyzrálé, můžeme je i nastrouhat na struhadle, kde řeznou plochu potřeme olejem. Přidáme k nim na drobno nakrájenou papriku a cibulovou nať, drcený česnek a koření. Dobře promícháme a ke směsi vlijeme celé vajíčko, které jsme předtím vidličkou vyšlehali se Solamylem. Směs ochutnáme a podle potřeby dosolíme nebo dopepříme. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu mléka, když je naopak řídká, vsypeme trošku strouhanky.
Sýrovou směs nanášíme lžičkou na chleba, který pak z pomazané strany obalíme ve strouhance (tu ehce přitiskneme a přebytečnou strouhankou sklepneme, aby se zbytečně nepřipalovala v oleji. Smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem, na středním plameni, dokud topinky nezezlátnou. Ze spodní strany, tedy z té nepomazané, je nakonec ještě potřeme česnekem a ihned podáváme.
Tip pro ty, kdož se upírů bojí: chleba můžeme z té strany, na kterou budeme nanášet sýrovou směs, nejprve potřít rozetřeným česnekem