Bulgur se Šmakounem a zeleninou

15. 01 2015 | 11.32

Znáte bulgur? A znáte Šmakouna? Jestli ne, je to škoda, věřte mi. Obojí je velká dobrota :-)

 

DSCN8017

DSCN8017

Co potřebuješ:

  • 100 g bulguru
  • zeleninový vývar do bulguru
  • 200 g Šmakouna (uzený, hlíva ústřičná, přírodní)
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 červená paprika (tenké proužky)
  • 3 lžíce sterilované kukuřice
  • 4 lžíce pórku nakrájeného na tenčí proužky
  • sušený česnek, sůl, čerstvě mletý pepř dle chuti
  • troška olivového oleje
  • asi 1 dl zeleninového vývaru

DSCN8025

Jak na to:

Do vroucího vývaru přisypeme bulgur - v poměr 2 díly vývaru a 1 díl bulguru. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 12 minut. Pak odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 15 minut dojít.

Mezitím na středně ohřátém oleji orestujeme tenké proužky mrkve a když zezlátne, přidáme Šmakoun nakrájený na centimetrové kostičky. Necháme lehce zezlátnout, přisypeme papriku a pórek. Po chvíli zalijeme vývarem, necháme jej téměř vyvařit a nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem. Těsně na závěr do směsi přidáme kukuřici.