Mexické plátky s krémem z grilované papriky

1. 03 2015 | 21.57

Už víte, že Šmakoun a ALPRO spolu strávili báječný víkend?

Opět řádili v kuchyni, a tak tu pro vás mám další recept :-)

 

(...jedná se o výzvu portálu www.blogerky.cz/)
Zdroj: http://daniela.pise.cz/113-slany-kolac-s-brokolici-a-smakounem.html

 

DSCN8468a

 

  • 100 ml smetany ALPRO Cuisine
  • cca 300 čerstvé červené papriky
  • 200 g Šmakoun Mexiko
  • sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř
  • pár kapek oleje

Papriky rozdělíme na šestiny a grilujeme v troubě, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýřky. Pak ji vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a po 20 minutách z paprik odstraníme slupku.

Papriky rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu a koření a udržujeme v teple. Pokud chcete omáčku hustší, můžete ji ještě na pánvičce zredukovat.

Šmakouna opečeme do zlatova na teflonové pánvi, kterou jsme jen lehce potřeli olejem. Horké plátky přelijeme paprikovým krémem. Podáváme s libovolnou přílohou (kuskus, rýže, bulgur, pečivo...)

DSCN8468a

DSCN8470b