Zapečená vinná klobása s hrubozrnnou hořčicí

21. 04 2015 | 09.44

 

Jaro je tu s plnou parádou, a tak by byla škoda trávit v kuchyni celé hodiny. Proto jsem pro vás vymyslela rychlodobrotu, která se peče skoro sama. Navíc si vystačíte s jedním kouskem nádobí.

DSCN9324

Co potřebuješ:

 

  • 500 g vinné klobásy
  • 6 větších brambor
  • 5 lžic kysané smetany
  • 3 lžičky hrubozrnné hořčice
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
 

Jak na to:

Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule.

Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C.

Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu. V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme.

Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě při 180°C asi 20 - 30 minut.

Ke konci můžeme pustit vrchní gril. Podáváme se zeleninovým salátem.

DSCN9320

DSCN9324

DSCN9313