Rajčata s cizrnovým salátem

19. 10 2016 | 20.20

Plněná rajčátka - nejen zdravá a na oko moc pěkná svačina nebo večeře. Spokojené budou i chuťové buňky ;-)

 

 

DSCN9516

Co potřebuješ:

  • 5 středně velkých zralých, ale pevných rajčat
  • 1,5 hrsti jemně pokrájeného pórku
  • 6 lžic konzervované cizrny
  • 1 velký prolisovaný stroužek česneku
  • 6 lžic créme fresh nebo kysané smetany (s více procenty tuku)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce strouhanýh vlašských ořechů
  • citronová šťáva
  • snítky oregána
  • kdo má rád ostré (já trochu ano), přidá na špičku lžičky červené kari pasty
 DSCN9564

Jak na to:

Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu.

V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem. Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou. Úplně nakonec vmíchejte okapanou cizrnu.

 Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.

DSCN9568