Krůtí játra s česnekem a slaninkou

18. 07 2013 | 19.10

006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

600 g očištěných krůtích jater nakrájených na plátky
50 g anglické slaniny
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička sladké papriky
1 lžička pepře
1 lžička sušeného tymiánu
2 - 3 stroužky česneku
asi 2 lžíce sádla
sůl
asi 4 dl masového vývaru nebo vody na podlévání

Postup

Játra na misce smícháme s paprikou a pepřem. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme, pak přidáme sádlo rychle osmahneme i játra. Zasypeme moukou a po minutě po troškách přidáváme vývar. Dusíme do změknutí jater asi 30 minut, podléváme podle potřeby. Ke konci přidáme prolisovaný česnek s tymiánem a úplně nakonec směs osolíme.

Podáváme s rýží nebo jakoukoli jinou přílohou, výborná jsou i s pečivem.

042

 

002