Perníkové sušenky obalené v sezamu

28. 04 2015 | 13.37

Křehoučké, voňavé, rychle hotové a ještě rychlejí snězené ;-)

aa

Suroviny:

  • 250 g Hery nebo másla
  • 2 celá vejce
  • 1,75 hrnku moučkového cukru
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2,5 lžičky perníkového koření
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • několik kapek mandlové esence (nemusí být)
  • špetička soli
  • sezamová semínka
 

Postup přípravy receptu

Rozpustíme si tuk a počkáme, až trochu zchladne.

Mezitím si v míse smícháme všechny sypké suroviny - kromě sezamu. Pak k nim přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vajíčka s mandlovou esencí.

Ručně vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na čtyři části. Vytvoříme z nich válečky a krájíme na centimetrové kousky - aby nám pak z každého vznikla kulička o průměru asi tři centimetry.

 

Každou vyválenou kuličku obalíme v sezamu a položíme na pečicí papír - s asi třícentimetrovými rozestupy mezi jednotlivými kousky.

 

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 - 15 minut, dokud kraje lehce nezezlátnou.

Poznámka

Sušenky jsou ihned křehké, mají delší trvalivost. Je vhodné uchovávat je v uzavřených sklenicích nebo plechovkách, aby nezvlhly.

a

aa