Geniální osvěžení na grilovací párty nebo horké letní dny ;-)
Limetku řádně omyjeme a ostrouháme z ní kůru, kterou smícháme s olivovým olejem.
Dvě okurky oloupeme a rozmixujeme spolu se smetanou, pak přilijeme mléko. Přidáme jemně nasekaný kopr, podle chuti limetkovou šťávu, pepř a sůl.
Polévku uložíme do chladna alespoň na dvě hodiny.
Okurku, která nám zbyla k dekoraci, oloupeme a nakrájíme na špalíky vysoké asi 4 cm. Částečně z nich vykrojíme semínka, aby nám vznikl "kalíšek". Ten pak naplníme menšími opranými listy salátu a snítou kpru, můžeme doplnit měsíčkem limety nebo citronu).
Na pěkný hluboký talíř nalijeme polévku a doprostřed postavíme okurkový kalíšek. Polévku zakápneme ochuceným olejem a podáváme samotnou nebo s tmavým pečivem.
Inspirováno kuchařem Honzou z kulinárního studia Cocino Rivero, který ale polévku připravovala z výrobků Alpro.