Velevoňavý závin z domácího těsta - nejen na oslavy, ale jako netradiční večeře
Co potřebuješ?
Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučněném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout. Na těsto nasypeme strouhanku, položíme plátky anglické slaniny a posypeme tvarůžky. Na ně naklademe jednu vrstvu zelí, které osolíme a p
osypeme paprikou a kmínem, pak dáme další vrstvu zelí.
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem
a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C). Dobrý je teplý i studený, ale studený se lépe krájí.