Mungoráčky - "bramboráčky" z fazolek mungo

20. 07 2013 | 10.18

070

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

3 plné hrsti naklíčených fazolek mungo
5 stroužků česneku
2 celá vejce
asi 200 ml mléka
asi 6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce majoránky
sůl, pepř
olej na smažení

Jak na to:

Mléko smícháme s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše propracujeme a pak vmícháme naklíčené fazolky. Konzistence má připomínat bramborákové těsto, v případě potřeby dosypeme mouku nebo naopak naředíme mlékem, dochutíme podle sebe.

Necháme chvíli odpočinout a pak smažíme asi v centimetrové vrstvě oleje dočervena.

 

055

 

070

 

012

 

011