Jednoduchý a na přípravu rychlý dezert z čerstvých jahod a pudinkovo-jogurtového krému :-)
Co potřebuješ?
Korpus:
3/4 hrnku hladké mouky
1/4 polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
4 ks vejce
1 ks vanilkového cukru
Krém:
400 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
2 ks pudinku za studena s kokosovou příchutí
cukr podle chuti - a kyselosti jahod
mléko dle požadované hustoty krému
A dále:
500 g drobnějších jahod
1 ks červené želatiny v prášku
250 ml vody nebo ovocné šťávy
_____________________
Jak na to?
Těsto: v míse smícháme suché suroviny, přidáme mléko a olej a vymícháme měchačkou do hladka. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu při 170 °C do zrůžovění povrchu. Pak necháme vychladit.
Krém: Do jogurtu vmícháme pudinky a vyšleháme. Podle chuti osladíme a pak přidáme i mléko do požadované hustoty krému.
Krém naneseme na korpus, namačkáme do něj ovoce a zalijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu. Vychladíme asi 3 hodiny.