Buchtičky s pudinkovým krémem

20. 07 2013 | 12.04

029

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

Těsto:

3 hrnky polohrubé mouky (objem 230 ml)
necelý hrnek vlažného mléka
4 lžíce cukru
4 lžíce rozpuštěného másla, případně Hery
1/2 kostky droždí (20g)
1 celé  vejce
špetka soli
případně 1 vanilkový cukr, 1 lžička citronové kůry
asi 5 lžic oleje

Krém:

750 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
4 lžíce cukru
pár kapek rumové a vanilkové esence (nebo 2-3 lžíce rumu)

Jak na to:

Mouku vsypeme do misky, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Posypeme dvěma lžičkami cukru, 4 lžícemi vlažného mléka a dvěma lžičkami mouky. Necháme vzejít kvásek. Špetku soli smícháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, promícháme a přidáme máslo a mléko, do kterého jsme rozšlehali vajíčko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu v teple vykynout. Pak těsto promícháme a necháme ještě 30 minut v teple. Po vykynutí těsto vložíme do pekáče vymazaného olejem a nožem namočeným v oleji děláme až dolů vodorovné i svislé zářezy. Vzniknou tak kostičky. Povrch řádně pomažeme olejem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° C do zlatova.

Krém: Polovinu mléka přivedeme k varu, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek, cukr a esence a přilijeme k vroucímu mléku. Vaříme do zhoustnutí krému.

 

021

 

025

 

029