1 plná hrst naklíčených fazolí mungo
100 g majolky
75 g kysané smetany
1/2 cibule (nasekaná nadrobno)
2 vajíčka vařená natvrdo
2 malé lžičky plnotučné hořčice
sůl, pepř podle chuti
100 g mortadely nebo šunky, šunkového salámu (nemusí být)
Vajíčka nasekáme na větší kousky, pokud použijeme uzeninu, pokrájíme ji na nudličky. Všechny ostatní suroviny promícháme ve větší misce, osolíme, opepříme a vychladíme. Podáváme s pečivem.
Pokud chcete, můžete fazolky 10 minut povařit, budou měkčí. Ale nevařte je déle, přišli byste o cenné živiny.
Majolku můžete úplně nahradit zakysanou smetanou.
Pokud máte rádi sýry, nastrouhejte si do salátu svůj oblíbený.
Podle libosti přidejte jakoukoli zeleninu - rajčata, papriky, kukuřici, ředkvičky...