Caprese dolce - sladké caprese

10. 07 2013 | 16.14

 094

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Co potřebuješ:

150 ml kysané smetany
150 ml smetany ke šlehání
4 lžíce strouhaného kokosu
4 lžíce moučkového cukru
4 lístky plátkové želatiny

jahody čerstvé nebo mražené, nebo jakékoli jiné ovoce
máta nebo meduňka na ozdobu

Jak na to:

Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu. Odstavíme, rychle vmícháme nabobtnalou želatinu a smícháme s oslazenou zakysanou smetanou. Ochutnáme, podle potřeby ještě dosladíme.

Formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme želatinovou směsí.

Několik hodin chladíme v lednici, pak nakrájíme na plátky stejně jako mozzarellu do klasického caprese salátu a dozdobíme jahodami s mátou. Protože jsem měla jen jahody mražené (viz poznámka), rozmixovala jsem je s trochou cukru.

Tip:

Ideální jsou jahody čerstvé, ale než jsem želatina stihla ztuhnout, zmizely z ledničky, proto jsem musela vzít zavděk mraženými...

Formičky: mohou být jakékoli, dobré jsou silikonové. Já je nemám; pomohla jsem si kelímkem od 150 g jogurtu, abych dosáhla tvaru válečku a mohla pak krájet na kolečka nebo půlkolečka.

Caprese dolce

 

094

 

 

 

 

069