Omeleta s opékanými brambůrky

22. 07 2013 | 15.03

031

 

Co potřebuješ:

6 středních brambor uvařených na loupačku
3 vejce
100 ml mléka
olej na smažení
sůl, pepř, uzená paprika podle chuti
čerstvé bylinky
 

Jak na to:

Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrová kolečka a na oleji opečeme na teflonové pánvi z obou strany dorůžova.
Vejce vidličkou krátce rozšleháme spolu s mlékem a solí, můžeme přidat i nasekané bylinky. Směs nalijeme na brambory. Povrch osolíme a posypeme paprikou.  Pečeme pomalu, dokud spodní strana není zlatá a vrchní část se zpevní vajíčka.

Tipy:


Pokud chceme omeletu otočit, pomůžeme si mělkým talířem.
Podáváme se zeleninou, saláty nebo kyselou okurkou.
Povrch posypeme čerstvými bylinkami.

 

029

030