Lilek zapečený s bramborovou kaší

22. 07 2013 | 23.18

DSCN0237

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suroviny:

1 lilek
3 velké brambory
cca 250 ml mléka
2 lžíce másla
3 lžíce drobně naseknaé pažitky
100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky (ale klidně i víc)
1 velká cibule nakrájená na kostičky
2 lžičky sušeného česneku
sůl

Postup

Oloupaných brambory vaříme v osolené vodě doměkka.

Mezitím osmažíme anglickou slaninu, slijeme tuk a na něm pak opečeme cibulku.

Pak brambory rozmačkáme, přidáme k nim přidáme máslo, horké mléko a sůl a rozmixujeme na kaši. Vmícháme pažitku, sušený česnek, opečenou cibulku a slaninu. Podle chuti dosolíme a plníme do rozpůlených lilků. Pečeme v troubě asi hodinu na 160°C.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Mladé lilky, které mají malá bílá semínka, není nutné nechat vypotit.

 

DSCN0237

 

DSCN0247