Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím

4. 04 2014 | 00.39

DSCN3903

 
Co potřebuješ:

50 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
100 ml piva(zde Budvar 10°)
1/2 Hery či jiný podobný tuk

3 hrstí jemně nakrájeného hlávkového zelí
1 hrst spařených hrozinek
3 - 4 lžíce cukru
1 lžíce skořice
citronová šťáva podle chuti

Vajíčko na potření
3 lžíce strouhanky

Jak na to:

Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.

Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).

Poznámka

Náplň můžeme libovolně obměňovat, těsto je univerzální (naslano i nasladko).

 

DSCN3912

DSCN3896