Česneková pohanka s řeřichou

10. 04 2014 | 19.04

Taky jsem si dřív myslela,  dobré věci jsou nezdravé a ty zdravé zase nedobré. Naštěstí jsem se mýlila  :-) Zkuste pohanku, i když nemáte bezlepkovou dietu. A pak mi napište, jak vám chutnala.

Nikon komplet 2955

 

Co potřebuješ:

200 g pohanky

1 stroužek prolisovaného česneku

2 lžičky majoránku

1 lžička mletého kmínu

1/2 lžičky mletého pepře

1/2 kostky zeleninového bujonu (nemusí být, do pohanky lze přidat jen trochu soli)

100 g uzeného špeku

1 hrst lístků řeřichy

 

Jak na to:

Pohanku přebereme, prolijeme studenou vodou a spolu se zeleninovým bujonem nebo solí vaříme v hrnci, dokud nezměkne. Trvá to asi 15 minut a voda má dosahovat 1 cm nad pohanku (pak se zcela vyvaří). Mezitím si na pánvičce rozškvaříme slaninu, kterou pak spolu s ostatními surovinami vmícháme do pohanky. Nakonec pospyeme čerstvou řeřichou. Podáváme jen tak nebo jako přílohu.

 

 

Nikon komplet 2968

Nikon komplet 2964

 

Nikon komplet 2955