Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu

10. 07 2013 | 19.14

027

 

 

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

1 kg hovězího zadního nebo kližky (nakrájené na proužky)
3 velké cibule nahrubo nakrájené
5 lžic sádla
3 lžíce polohrubé mouky
40 g uzeného špeku
1 vrchovatá lžička mletého zázvoru
3 velké stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
1 lžíce brusinkového džemu
1 lžíce prášku ze sušených hub
1 lžíce studeného másla
sůl, pepř
asi 1,5 l silného hovězího vývaru
instantní jíška podle potřeby

Jak na to:

Cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Maso smícháme se zázvorem a tymiánem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na cibuli. Přidáme rozmačkaný česnek, ještě minutu osmahneme, vsypeme sušené houby a zalijeme 3 decilitry vývaru. Pomalu za mírného podlévání necháme několikrát vydusit.

Když je maso měkké, osolíme je a opepříme, přidáme brusinky, dolijeme vývarem do požadovaného množství "omáčky" a zahustíme instantní jíškou. Provaříme, odstavíme, přidáme máslo a když se rozpustí podáváme.

Tipy:

Příloha: pečivo, těstoviny, rýže, brambory, hranolky...
Doba vaření závisí na stáří masa.

027

 

010

 

036