Smetanová zmrzlina z manga

13. 04 2014 | 18.21

Nepotřebujete kupovat další přístroj do kuchyně. Tuhle skvělou mraženou pochoutku si totiž snadno vyrobíte i bez zmrzlinovače. A jestli vám bude chutnat jako mně, určitě se k ní vrátíte. Je totiž úžasně variabilní. Nemáte mango? Zkuste třeba jahody, maliny nebo borůvky. Vždycky bude dobrá .-)  

 

Nikon komplet 2990

Co potřebuješ:

2 pěkně zralá rozmixovaná manga (nebo 4 hrsti jiného očištného ovoce)

1 vanička plnotučného tvarohu

2 zakysané smetany

1 smetana ke šlehání

moučkový cukr podle chuti a kyselosti použitého ovoce

vanilkový cukr

 

Jak na to:

Tvaroh rozšleháme se zakysanou smetanou a cukrem, přidáme ovoce a nakonec ručně opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vložíme do jakékoli  formy s víčkem a dáme na mrazák. Každou půhodinku rozmícháme směs vdličkou. Opakujeme šestkrát, pak zmrzlinu úplně zmrzázíme a můžeme mlsat. Před podáváním ji necháme pár minut v pokojové teplotě, aby získala krémovou konzistenci.

 

Nikon komplet 2989