Nepotřebujete kupovat další přístroj do kuchyně. Tuhle skvělou mraženou pochoutku si totiž snadno vyrobíte i bez zmrzlinovače. A jestli vám bude chutnat jako mně, určitě se k ní vrátíte. Je totiž úžasně variabilní. Nemáte mango? Zkuste třeba jahody, maliny nebo borůvky. Vždycky bude dobrá .-)
Co potřebuješ:
2 pěkně zralá rozmixovaná manga (nebo 4 hrsti jiného očištného ovoce)
1 vanička plnotučného tvarohu
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
moučkový cukr podle chuti a kyselosti použitého ovoce
vanilkový cukr
Jak na to:
Tvaroh rozšleháme se zakysanou smetanou a cukrem, přidáme ovoce a nakonec ručně opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vložíme do jakékoli formy s víčkem a dáme na mrazák. Každou půhodinku rozmícháme směs vdličkou. Opakujeme šestkrát, pak zmrzlinu úplně zmrzázíme a můžeme mlsat. Před podáváním ji necháme pár minut v pokojové teplotě, aby získala krémovou konzistenci.