Košíčky s parmazánovou krustou, nivou a hruškami

16. 04 2014 | 12.35

DSCN4021Křehké a křupavé košíčky z pivního těsta plněné gorgonzolou a hruškami jste asi ještě neochutnali. Je to dost pravděpodobné, protože recept vznikl náhodou přímo v mé kuchyni. Pokud máte rádi netradiční chuťovky k pivu a vínu,  pak jste na správné adrese :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Co potřebuješ:

150 g hladké pšeničné mouky
50 g hladké žitné mouky
90 ml piva
125 g Hery

2 oloupané hrušky nakrájené na kostičky
100 g hrubě nastrouhané gorgonzoly (nivy)
12 lžiček strouhanky
12 lžiček pomazánkového másla bez příchuti nebo bylinkového

100 g Hery
cca 2 hrsti strouhanky
4 lžíce strouhaného parmazánu

Jak na to:

Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto.

Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky. Skleničkou vykrájíme kolečka trochu větší než je spodní průměr muffinek a vtlačíme do košíčků, aby těsto sahalo ke krajům.

Na dno každého nasypeme lžičku strouhanky, asi lžíci hrušek a položíme lžičku pomazánkového másla. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud okraje těsta a drobenka nezezlátnou. Podáváme jako chuťovku k vínu a pivu nebo k večeři.

Drobenka: strouhanku v míse ručně smícháme s parmazánem a Herou, dokud nevznikne drobenka podobná té na koláče. V případě potřeby přidáme strouhanku nebo tuk.

 

 

DSCN4014

 

DSCN3997

 

DSCN4021