Růženčina jemná bábovka

18. 04 2014 | 15.08

Děkuji za milé ohlasy a komentáře k  vyprávění o mé babičce, která mě učila vařit (daniela.pise.cz/56-babiccina-kucharska-skola.html). Rozhodla jsem se, že vás s některými recepty z její staré knihy seznámím, a tady je první z nich:

Nikon komplet 929

Jemná bábovka

 

Co potřebuješ:

3 celá vejce

14 cukru

10 dkg másla

1/2 prášku do pečiva

1 vanilkový cukr

28 dkg mouky

citronová kůra

 

Jak na to:

Máslo, cukr, vanilkový cukr a citronová kůra se tře do bohaté, husté, téměř bílé pěny.

Pak se přidá mouka a prášek do pečiva.

Pečeme ve vymazané a vysypané formě ve středně vyhřáté troubě.

 

 

Nikon komplet 930

Nikon komplet 929