Rychle a jednoduše - občas zkrátka není čas stát dvě hodiny u plotny. Pokud je to i váš případ, nabízí se tortilla s pěkně kořeněnými kuřecími kousky a česnekovým dipem. Pochutnáte si a příprava vám zabere stěží patnáct minut .-)
100 g kuřecích prsou
2 lžičky solamylu
2 lžičky koření tandoori masala
špetka soli
1 bílá paprika
hrst petrželové natě (plocholistá)
4 lžíce smetany na vaření
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
2 pláty tortilly
Omytou papriku vyčistíme od semínek, rozkrájíme na čtyři kousky a nasucho opečeme na grilovací pánvi.
Maso nakrájíme na tenké proužky, obalíme v tandoori masala a pak v solamylu.
Zprudka opečeme na olivovém oleji, nakonec vmícháme smetanu a když se zredukuje, přidáme nakrájenou petržel a odstavíme.
Tortilly nasucho krátce ohřejeme na teflonové pánvi a naplníme masovou směsí.
Navrch nakrájíme papriky a polijeme zakysanou smetanou smíchanou s rozetřeným stroužkem česneku. Zabalíme a ihned podáváme.