Pomazánka z pečeného lilku a smažené cibulky

10. 07 2013 | 16.12

 

 

175

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

1 mladý omytý lilek nakrájený na kolečka
olivový olej
1 větší cibule nakrájená na kostičky
1 větší rozetřený stroužek česneku
3 lžíce jemně mletých vlašských nebo lískových ořechů
asi 4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
čerstvá nasekaná bazalka
sůl, bílý pepř, kapka citronové šťávy

Jak na to:

Lilek opečeme dočervena na olivovém oleji, na stejné pánvi osmažíme i cibulku tak, aby se rozvoněla a chytla zlatavou barvu. Oboje necháme alespoň mírně vychladnout. Ořechy můžeme na suché pánvi opražit, ale nutné to není.

Do nádoby vhodné k mixování dáme všechny suroviny. Krátce zpracujeme ponorným mixérem a vychladíme v lednici.

Hodí se na čerstvé pečivo, toasty i topinky.

 

185