Pomazánka dosti pikantní a velmi voňavá, pro silnější nátury.
Slabší povahy nechť ve čtení nepokračují :-D
Den předem (ale klidně i dva nebo tři) smícháme v misce, která má víčko, smetanu ke šlehání s tvarůžky - a zavřeme. Uložíme do chladna. Tu a tam promícháme - stačí jednou, maximálně dvakrát denně, a pokud tvarůžky smetanu "vypijí", lžíci nebo dvě přidáme (můžeme nahradit i mlékem nebo smetanou na vaření). Někdy to ale není nutné.
Alespoň 2 hodiny před plánovanou večeří směs smícháme s cibulkou, petrželkou, pomazánkovým máslem a uzenou paprikou, podle chuti lze dosolit. Necháme v chladu uležet a podáváme.
Pomazánka báječně chutná na křupavých topinkách nebo tmavém chlebu, lze ji použít na jednohubky. Vyzkoušejte k bramborám na loupačku. Hodí se k ní beraní rohy.
Pokud máte rádi ještě pikantnější, přidejte podle uvážení chilli papričku.