Zkouška vztahu po hanácku

19. 05 2014 | 23.06

Pomazánka dosti pikantní a velmi voňavá, pro silnější nátury.
Slabší povahy nechť ve čtení nepokračují :-D
 

DSCN3974

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

  • 100 g jemně pokrájených tvarůžků (můžeme i nastrouhat). Pokud ještě nejsou zcela uzrálé, nevadí.
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 střední cibule najemno nakrájené
  • 2 lžíce sekané čerstvé plocholisté petrželky
  • 1 kávová lžička uzené papriky
  • 2 lžíce pažitkového pomazánkového másla (může být i bez příchuti nebo s cibulkou)
  • podle chuti sůl
  • pečivo - chléb, opečená topinka, ale i dalamánek nebo světlá houska či rohlíky

Jak na to:

Den předem (ale klidně i dva nebo tři) smícháme v misce, která má víčko, smetanu ke šlehání s tvarůžky - a zavřeme. Uložíme do chladna. Tu a tam promícháme - stačí jednou, maximálně dvakrát denně, a pokud tvarůžky smetanu "vypijí", lžíci nebo dvě přidáme (můžeme nahradit i mlékem nebo smetanou na vaření). Někdy to ale není nutné.

Alespoň 2 hodiny před plánovanou večeří směs smícháme s cibulkou, petrželkou, pomazánkovým máslem a uzenou paprikou, podle chuti lze dosolit. Necháme v chladu uležet a podáváme.

Tip:

Pomazánka báječně chutná na křupavých topinkách nebo tmavém chlebu, lze ji použít na jednohubky. Vyzkoušejte k bramborám na loupačku. Hodí se k ní beraní rohy.

Pokud máte rádi ještě pikantnější, přidejte podle uvážení chilli papričku.

DSCN3974

DSCN3937