Srnčí kousky na pomerančích

10. 07 2013 | 16.17

011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

600 g srnčího masa z kýty
8 kuliček černého pepře a nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
2 lžíce sádla
60 g špeku
2 velké cibule
2 lžíce pomerančové marmelády s kousky kůry
asi 1 litr kvalitního masového vývaru
sůl podle chuti

Jak na to:

Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.

Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

Tipy:

Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.

002

 

 

005