Pomazánkové duo - s lososem a s vařenou mrkví

28. 05 2014 | 19.00

 

Nikon komplet 2691

Vynikajíci lehké pomazánky nejen pro návštěvy :-)

 

S pečeným lososem:

  • 150 g pečeného nebo grilovaného lososa zbaveného kůže
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • bílý pepř, sůl, pomerančová šťáva
  • 3 lžíce sterilovaného celeru v kyselém nálevu (ideální jsou nudličky)
  • polovina pomeranče zbaveného kůry i bílé slupky



S vařenou mrkví, sýrem a česnekem:

  • 200 g mrkve uvařené doměkka v osolené a mírně okyselné vodě
  • 100 g taveného sýra se šunkou
  • 1 vejce natvrdo (najemno nastrouhané)
  • 1 stroužek rozetřeného českého česneku
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 - 3 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky koření tandori masala
  • sůl a citronová šťáva podle chuti

Jak na to:

Lososová:

Rybí maso vidličkou rozmělníme, přidáme nasekaný celer, zakysanou smetanu, majonézu, pepř, sůl a zamícháme. Dochutíme pomerančovou šťávou a podáváme na plátcích bagety tence pomazané máslem, dozdobíme plátky pomeranče a petrželkou.


S mrkví:
Mrkev najemno nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Podle potřeby dosolíme a zakápneme citronem. Podáváme se slanými crackery nebo na jednohubkách.

Poznámka:

Celer není nezbytně nutný, ale lososové pomazánce dodá zajímavou chuť.

Nikon komplet 2689