Pečená jablíčka s klobáskami a pórkem

17. 06 2014 | 21.45

Nikon komplet 2261

 

Co potřebuješ:

400 g bílých grilovacích klobás (8 ks)
3 středně velká nakyslá jablka
500 g pórku nakrájeného na slabá kolečka
150 ml smetany na vaření
50 g slaniny nebo špeku nakrájeného na drobné kostičky
1 lžička kari koření, kousek rozmarýnu
sůl, bílý pepř, olivový olej

Jak na to:

Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje, poklademe pórkem a zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem. Na směs položíme lehce nakrojené klobásky, rozmarýn a osminky neoloupaných jablek zbavených jádřince. Posypeme kostičkami slaniny a zapékáme v troubě při 170°C asi 30 minut. Ke konci můžeme zapnout vrchní gril. Podáváme s vařenými brambory.

Nikon komplet 2248