Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánem

10. 04 2014 | 19.17

023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co potřebuješ:

1 hrnek pohanky
1,5 hrnku vody
1 stroužek česneku
50 g slaniny (nemusí být)

sůl, případně pepř
olivový olej

200 g pečeného kuřecího masa

brokolice
balkánský sýr

Jak na to:

Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny.)

Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme. Brokolice uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme. Maso nakrájíme na drobnější kousky.

Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme a přidáme olivový olej.

Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolice a nakonec pohanku. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.

 

023

 

011