Perníkové bábovičky s jablečným želé

26. 06 2014 | 14.58

Dobře vychlazená dobrota s výraznou perníkovou chutí a jablkovým želé je na léto jak dělaná :-)

DSCN2147


Co potřebuješ:

  • 470 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce krupice
  • 4 - 5 lžic třtinového cukru podle chuti
  • 8 lžíc strouhaného perníku
  • 1 lžička mleté skořice i do želé
  • špetka soli do kaše
  • 1 velké jablko oloupané a nahrubo nastrouhané
  • 1 balíček červeného želé Dr. Oetker
  • 250 ml jablečného džusu (nebo voda a 2-3 lžíce jakékoli výraznější ovocné šťávy)
  • a na ozdobu: čokoládové hoblinky, celá skořice, stonek máty



Jak na to:


Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, přidáme sůl a uvaříme kaši. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší do dvou třetin.

Po vychladnutí kaše si podle návodu připravíme želé, odstavíme, vmícháme lžičku skořice a jablka. Nalijeme do misek na kaši a vychladíme.

Poznámka

Ideální letní moučník, když se vám nechce péct. Je lehký, osvěžující a příprava zabere 15 minut (bez chlazení). Místo mléka můžete použít i smetanu.

DSCN2143

DSCN2147