Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty

12. 07 2014 | 13.52

Lehký oběd nebo večeře - uvařeno za dvacet minut ;-)

DSCN4910

Co potřebuješ:

  • 250 g těstovin
  • 200 g tuňákové konzervy v oleji (nejlépe kousky, ne drcené maso)
  • 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
  • 5 sušených rajčat
  • 1 lžička sušeného česneku a sušeného oregana
  • 4 lžíce smetany na vaření nebo ke šlehání
  • 1 ančovička (není nutná)
  • 2 lžíce oleje, nejlépe olivového
  • sůl podle chuti

Jak na to:


Těstoviny uvaříme al dente, slijeme, ale část vody z vaření si schováme (zhruba necelý decilitr).

Na oleji osmažíme cibulku, až lehce zrůžoví a přidáme sušená rajčata. Po půlminutě vmícháme odkapaný tuňák, nasekanou ančovičku a asi 2 lžíce oleje z konzervy.

Prohřejeme, přilijeme smetanu a koření, pak vodu z těstovin a odstavíme. Pro zpestření můžeme přidat i černé nebo zelené olivy či kapary.

DSCN4892