Řezy možná zdánlivě náročné, ale není tomu tak. Piškotové těsto upečete za pár minut, krém pouze vyšleháte v míse.
A když je hotovo, o zbytek se postará lednička, kde se pak všechny chutě v moučníku pěkně spojí ;-)
Co potřebuješ:
Těsto:
___________________
Krém:
A ještě: 6 lžic nugety, 6 lžic rybízového džemu rozmíchaného s 1 dl kořeněného vína (zde Kahor, můžete použít i víno portského typu) a skořice na dozdobení
Jak na to:
Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut při 180°C – vyzkoušíme špejlí střed. Necháme vychladnout, pak sejmeme z papíru a napříč rozdělíme na dvě části.
Krém: ananas smícháme se zakysanými smetanami a cukrem, vyšleháme a přidáme krém Olé se ztužovačem. Rozmixujeme na hladkou hmotu.
První korpus namažeme nugetou, pokud je tuhá, můžeme ji na minutu vložit do mikrovlnky (program rozmrazování). Pak natřeme polovinu ananasového krému a překlopíme druhým plátem. Ten potřeme marmeládou smíchanou s kořeněným vínem a potřeme druhou polovinou korpusu. Rozetřeme zbývající částí krému a dozdobíme. Pomohla jsem si krajkou z dortových podložek, přes kterou jsem nasypala skořici.