Ananasové řezy se třemi náplněmi

12. 07 2014 | 13.52

Řezy možná zdánlivě náročné, ale není tomu tak. Piškotové těsto upečete za pár minut, krém pouze vyšleháte v míse.

A když je hotovo, o zbytek se postará lednička, kde se pak všechny chutě v moučníku pěkně spojí ;-)

 

Nikon komplet 2813

 

 

Co potřebuješ:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 1 dl horké vody
  • 1 dl oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • tuhý sníh ze 4 bílků
  • 4 žloutky
  • pár kapek mandlové tresti - nebo nahradíme část vodu malým panáčkem amareta asi 0,3 dl

___________________

Krém:

  • 600 g zakysané smetany - 16% tuku
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 krém Olé s vanilkovou příchutí
  • 1 ztužovač zastudena (Dr. Oetker)
  • 4 lžíce ananasového kompotu (rozmixovat)
  • 200 ml šťávy z ananasového kompotu

A ještě: 6 lžic nugety, 6 lžic rybízového džemu rozmíchaného s 1 dl kořeněného vína (zde Kahor, můžete použít i víno portského typu) a skořice na dozdobení


Jak na to:

Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut při 180°C – vyzkoušíme špejlí střed. Necháme vychladnout, pak sejmeme z papíru a napříč rozdělíme na dvě části.

Krém: ananas smícháme se zakysanými smetanami a cukrem, vyšleháme a přidáme krém Olé se ztužovačem. Rozmixujeme na hladkou hmotu.

První korpus namažeme nugetou, pokud je tuhá, můžeme ji na minutu vložit do mikrovlnky (program rozmrazování). Pak natřeme polovinu ananasového krému a překlopíme druhým plátem. Ten potřeme marmeládou smíchanou s kořeněným vínem a potřeme druhou polovinou korpusu. Rozetřeme zbývající částí krému a dozdobíme. Pomohla jsem si krajkou z dortových podložek, přes kterou jsem nasypala skořici.