Milujete halušky? Pokud ano, je tu pro vás další vaření z kategorie "fofr" :-)
Co potřebuješ:
Jak na to:
Mouku smícháme se solí a přidáme vodu. Promícháme, aby zmizely hrudky a necháme pět minut stát.
Pokud nemáte haluškovač tako jako já, vezměte malý mělký talířek, který má hladké a plynulý přechod od středu ke kraji. Na ten dejte lžičku oleje a asi tři lžíce těsta (můžete použít i obyčejné hladké prkénko, lehce potřené olejem).
Nožíkem nebo malou lžičkou odkrajujte kousky (neboli budoucí halušky) do vařící osolené vody. Od té doby, co vyplavou, ještě minutku až dvě povařte a pak děrovanou lžící vyjměte a nechte odkapat. Vkládejte do mísy s troškou oleje.
Pokračujte další dávkou do spotřebování veškerého těsto, hotové halušky vždy v míse pormíchejte a podle potřeby přidejte kapku oleje.
Podáváme například:
Anebo nasladko:
Věřím, že si každý najde to své;-)