Švestkový koláč se skořicovo-kokosovou drobenkou

1. 08 2014 | 19.23

 

Švestky právě dozrávají, tak to nepropásněte! Geniální koláč, na který nepotřebujete váhu, je připravený za deset minut ;-)

 

DSCN5465

Co potřebuješ:

  •  400ml kysaného mléka v kelímku (Kyška), nebo kefíru
  • 1/2 kelímku oleje (k odměření používáme ten od kyselého mléka)
  • 1 kelímek hladké mouky
  • 1 kelímek polohrubé mouky
  • 2 celá vajíčka
  • 3/4 kelímku cukru
  • 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 kg rozpůlených švestek - nebo jiné oblíbené ovoce (i kompotované)



Drobenka:

Smíchat 1 hrnek cukru, 1 hrnek hrubé mouky, 1/2 másla nebo hery (hrnky o objemu 250 ml), 2 lžičky mleté skořice, 4 lžíce kokosu

A ještě potřebujeme olej na vymazání plechu, kokosová moučka na vysypání plechu

 

Jak na to:

Z vajíček a cukru vyšleháme bílou pěnu. Do ní vmícháme kyselé mléko a olej.
Kypřicí prášek smícháme s pudinkem a moukou a po částech vmícháme k vaječné směsi. 
Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosovou moučkou. Na těsto naklademe ovoce a na závěr zasypeme drobenkou.

Troubu předehřejeme a pečeme při 160°C asi 40 - 50 minut.

DSCN5492

DSCN5465