LETNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT S ČERVENOU ŘEPOU A JABLKY

3. 08 2014 | 22.35

Jestli máte rádi červenou řepu a obejdete se bez masa, bude vám chutnat ;-)

 

DSCN5447

 

Co potřebuješ:

  • 6 brambor uvařených na loupačku
  • 2 kousky červené řepy (asi 300 g)
  • 2 střední mrkve uvařené v osolené vodě doměkka
  • 1 cibule nasekaná na malé kostičky
  • 3 středně velká kyselejší jablka
  • 300 m kysané smetany
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky obyčejné hořčice
  • 3 lžíce nasekané petrželové nati
  • sůl, pepř, citronová šťáva

Jak na to:

Řepu vaříme asi hodinu v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme jablka a rovněž nakrájíme.

Smetanu smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem a hořčicí, přidáme petržel, cibuli, mrkev, jablka a promícháme. Podle potřeby dochutíme. Pak do směsi přidáme brambory a řepu a ještě jednou zlehka zamícháme.

Necháme uležet v lednici alespoň 5 hodin, nejlépe do druhého dne.

DSCN5447

DSCN5431