Chlebové placky s chutí bramboráků

5. 08 2014 | 20.30

Zbyl vám doma starý chleba a topinky už vás nebaví? Jestli ano, tohle je recept přesně pro vás :-)

DSCN5588

  • 1/2 staršího chleba nakrájeného na drobné kostky
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 3 celá vejce
  • asi 4 lžíce hladké mouky
  • asi 4 lžíce strouhanky
  • 200 ml mléka
  • 1/2 vývaru (zeleninový či masový)
  • sůl, pepř, mletý kmín
  • olej na smažení


Chleba zalijeme horkým vývarem a po 30 minutách vidličkou rozmělníme. Přidáme teplé mléko a všechny ostatní suroviny. Pak necháme hodinku (ale klidně i déle) odležet.

"Těsto" má mít hustší konzistenci, můžeme je tedy zahustit či naopak naředit (přidat mouku nebo mléko). Ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme. Pozor - soli je potřeba víc než u klasických bramboráků.

Pak v lívanečníku nebo na pánvi na středním ohni opékáme placičky dozlatova. Podáváme samotné (třeba k pivu), s kysaným zelím nebo různými saláty.

DSCN5588

DSCN5562