"Rajská"

28. 03 2012 | 11.30

Jednoduchá "rajská" omáčka pro mamčinu dietu vypadá následovně:

Dvě lžíce polohrubé mouky (subjektivně se mi jeví žitná jako lepší) osmahnu na suché pánvi, zaleju vodou - přiměřeně, asi tři-čtyři decky, přivedu k varu a rozmíchám hrudky. Co zůstane, přecedím. Do rozvařené mouky vrazím plechovku rajského protlaku - 140 g, přivedu k varu a na mírném ohni za občasného míchání vařím asi 20 minut - to kvůli provaření mouky. Množství hotové omáčky se snažím udržet na asi čtyřech deci - prostě pokud je to málo, doliju vroucí vodou a vařím dál. Dochutit lze bazalkou, ale není to nezbytné. Nepřisoluju, nekořením, neb toto není dovoleno.

Výsledný produkt je kupodivu jedlý a dost dobrý.