Valachův burger

25. 02 2013 | 00.05

Už dlouho jsme si neuvařili něco dobrého, že? Inspiroval jsem se baštou, kterou páni-mistři-kuchaři dělali jako vychytávku a vytvořil jsem z toho záměr. Upozorňuji fastfoody, kdyby tento recept chtěli zařadit do svého nabídkového menu, že jsem autorem a chci tantiémy - pro domácí použití je recept ovšem zdarma.

Na jeden burger:
 
100-200 gramů masa (vepřové, drůbeží, králičí, jehněčí, případně směs) - pomelte na středním kotouči,
špetka soli, trocha majoránky, trocha pepře stroužek (nebo dva) česneku - podle chuti.

Na obalení těsto podle TOHOTO ČLÁNKU.

Maso pomelte, smíchejte se solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem, nechejte chvilku v chladu odležet, potom z něj udělejte kouli nebo dvě - podle množství, zploštěte ji, obalte v bramborovém těstě a z obou stran opečte dozlatova. Servírujte v hamburgerové housce s přidaným kysaným zelím, hovada do toho naserou i kečup, tatarku a podobné blafy, ale zelí je naprosto dostačující, nebo to servírujte tak, jako jsem to udělal já na talíř. Přidal bych i trochu krájené sterilované papriky, ale nebyla k dispozici a v téhle variantě tomu můžete dát i ty blafy jako je kečup, hořčice nebo tatarka či jakýsi dresing podle vlastních představ - doporučil bych s česnekem.
 

Valach´s burger

Nechte si čvachtat. Teda, vlastně jsem chtěl říci - dobrou chuť.