Sněhové pusinky

28. 12 2012 | 15.43

 INGREDIENCE(na 4 porce) : 4 ks bílku, 300 g cukru moučka

POSTUP : Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.

Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky.

Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.

Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.