HRNKOVÝ SYPANÝ ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

14. 04 2021 | 19.51

Ingredience:na 1 pekáč    koláč

 Sypká část:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g másla

Vlhká část

  • 3 plnotučné tvarohy ve vaničce
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • kůra z půlky citronu
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrst rozinek

Na pečení

  • máslo na vymazání

Troubu předehřejte na 170 stupn'ů.Připravte si větší pekáč a hrnke o objemu 420 ml.

Ve větší míse důkladně smíchejte mouku, cukr ,prášek do pečiva a vanilkový cukr.

Na nápln'  smíchejte v jiné míse  tvaroh ,cukr, mléko ,vejce ,rozinky a citronovou št'ávu a kůru.

Pekáč důkladně vymažte máslem . Na dno vsypejte 2 hrnky suché směsi,urovnejte a vylijte na ni tekutou

tvarohovou směs.I tu urovnejte a na ni nasypte zbytek moučné směsi.Navrdh koláč poklad'te máslem

nakrájeným na plátky.

Koláč pečte zvolna asi 50 minut ,na povrchu se vytvoří křupavá zlatá krustička.Nechte ho zcela schladnout a pak

ho nakrájejte.

 .... tenhle sypaný koláč na plech se spojí až během pečení a je neobyčejně vláčný....

ŠVÉDSKÝ SYPANÝ KOLÁČ