Protirakovinná výživa

20. 10 2012 | 19.52

Změňte své stravovací návyky podle následujících zásad:
1. MÉNĚ SACHARIDŮ - denní dávku sacharidů omezte na 1 g / 1 kg tělesné hmotnosti.

2. ZDRAVÉ OLEJE - konzumujte každý den  0,5 ml olejové směsi na 1 kg tělesné hmotnosti

3. KVALITNÍ BÍLKOVINY - dodáte tělu cenné aminokyseliny, které jsou základními stavebními kameny organismu a zdrojem energie a na rozdíl od cukru nadlouho zasytí

4. VLÁKNINA - nestravitelná vláknina v ovoci a zelenině zasytí a zabrání rychlému nárůstu hladiny cukru v krvi

5. SEKUNDÁRNÍ ROSTLINNÉ LÁTKY - ovoce a zelenina obsahují kromě vitamínů a minerálních látek i další cenné bioaktivní látky, které mají čast protirakovinný preventivní účinek

6. POTRAVINY S OBSAHEM FERMENTOVANÉ KYSELINY MLÉČNÉ - obsahují minimální množství cukru a navíc odkyselují organismus (např. podmáslí, tvaroh, jogurt, sýr, kyselé zelí a nakládaná zelenina)

 

(zdroj: VÝŽIVOU PROTI RAKOVINĚ - RNDr. Johannes F. Coy)